Slut med fläsk för japanerna!

Hej och god fredagskväll!
har avklarat lektionen nu, och det gick hur bra som helst =). Vi fick jätte mycket beröm efteråt av alla som lyssnade, de kom fram och sa att vår presentation var superbra och intressant att lyssna på så det känns jätte kul!

Förresten, så tidigare idag i Aftonbladet att det numera är förbjudet att vara fet i Japan. För att slippa en explosion av fetma och övervikt har den japanska regering infört ett maximalt midjemått. Kvinnor får inte mäta mer än 90cm i midjemått, och för män går gränsen vid 85cm - mätt över den kära ölkaggen.... Företag beläggs med böter om deras anställda är överviktiga.... vilket har fått japanerna att rusa till gymen, fylla på föråden med örtpiller samt gå på diet efter diet. Som om de behöver det.... i Japan är ca 5% av befolkningen övervikta, vilket kan jämföras med USA där siffran är minst 35%. Och den procenthalten består säkerligen nästan uteslutande av Japans kära sumobrottare!!!!

bildkälla

Jaaa. ... då är frågan... håller man det japanska måttet? Jag vågar inte ens mäta mig.... japanerna och vi skandinavier har ju inte riktigt samma kroppsbyggnad om man säger så..... ;)
läs artikeln här om du vill veta mer.

kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0