Två kursintroduktioner och en halv kyckling senare...

... sitter jag mätt och belåten här hemma med en kopp med rykande varmt te jämte mig. Den önskade kycklingen stod mycket riktigt på bordet när jag kom hem, tack Henke för det =). Nu ska jag sätta mig i soffan och koppla av en stund innan det är dags för att krypa ner för kvällen.

Tänkte på en sak, när man är liten får man alltid somna till en godnattsaga eller en godnattvisa, men det privilegiet försvinner i takt med att åren går.... men jag tänkte att jag skulle berätta en godnattsaga eller "sjunga" en godnattvisa för er.. ja ni får sjunga den själva där hemma eller nynna den i huvudet, gör vilket som känns bäst/mysigast!


Ok, har försökt lägga upp min godnattvisa för er nu i 20 min men sidan vill inte fungera så jag kapitulerar. Men kolla imonkväll innan läggdags, för då finns här en godnattvisa bara för dig. Just det, du läste rätt, bara för DIG!

Kramar från Mamselle

En hungrig och trött Mamselle sitter och väntar.....

... på att nästa introduktion ska börja. Har precis haft introduktion för kursen International Marketing som jag ska läsa nu i september. Allt på engelska - känns väldigt ovant eftersom vi inte har läst på engelska tidigare. Nu har jag druckit en kaffe med Hannah på fiket i universitetsbiblioteket och inväntar nästa introduktionsmöte. Jag anmälde mig till en kurs i akademiskt skrivande på engelska i våras (vilket jag hade glömt/förträngt) och jag tänkte först hoppa över den men det kan ju faktiskt vara bra att få lite övning i engelska... min är ganska ringrostig måste jag erkänna. Och eftersom vi ska skriva uppsatster på engelska i International Marketing så skadar det kanske inte att få öva lite extra på det!

Nä, nu måste jag leta upp salen jag ska vara i. Magen får vänta några timmar till innan den får mat men jag hoppas på att en grillad kyckling står på bordet när jag kommer hem och väntar på att bli uppäten!

Kramar Mamselle

Morgonstund har guld i mun... eller?

Godmorgon alla!
Sitter och sörplar i mig de sista dropparna kaffe i kaffekoppen, det är lite halvljummet och därför inte särskilt gott egentligen men när kaffet väl är slut är det dags att sätta igång med bestyren innan jag ska bege mig till skolan. Vill gärna dra på det lite till... bara lite lite till..... Morgonstund brukar ha guld i mun för min del, men måndagsmornar... nja... jag vet inte det.. det känns snarare som en gråsten eller dylikt....

Det är lite märkligt, men jag kan inte bli kvitt den halvt ångestfyllda känsla jag har att börja plugga igen... för nån vecka sen såg jag fram emot det men nu när det väl är dags har de känslorna flytt sin kos... vart vet jag inte men det verkar vara till någonstans låååångt här ifrån. Men men, det känns säkert bättre när dagen är avklarad, jag har ju Hannah att sörja/glädjas tillsammans med. Någon sa någon gång att det mesta sitter i huvudet, dvs att saker och ting blir som man gör det till, så jag tror att jag väljer att satsa på det sistnämnda, dvs att glädjas åt att skolan har börjat!

Kramar från Mamselle 

Söndagsmys

Hej hej!
Söndagar är alltid inramade av blandade känslor. Å ena sidan är det en härlig dag som man kan ägna åt familj och vänner och även sig själv - slappa i soffa, kolla på TV, gå promenader, plocka och dona i hemmet etcetera. Men morgondagen ligger och lurar runt knuten vilket hämma den fridfulla söndagsstämningen.. det är lätt att glömma bort att njuta av söndagen i all sin måndagsångest. Själv börjar jag skolan imon igen, hur kunde det gå så fort sen sista tentan i juni?? Nu måste jag plocka fram kollegieblock, pennor, beställa kurslitteratur och ladda mentalt för att orka mig igenom all tentastress. Som tur är börjar jag först klockan ett imon så jag slipper hålla på med det idag.

Nu ska jag och Henke ha en mysig söndagskväll framför serien 24 och heja på Jack Bauer! Ska göra lite varmt te och krypa upp under en filt medan Henke beställer pizza.

kramar från Mamselle

Bilder från lördagens festligheter!



Ovan: Jag vet inte när folk på festen började tro att de var självaste Kelly Slater!


























Ovan: Ett riktigt glatt gäng från Vero Moda och Snitz, + jag och Ulrika








Ovan: Trevligt värre på Terassen






Kramar från Mamselle



Vilken kväll!

Hej hej, klockan är snart tolv och jag har precis ätit frukost, ovanligt för mig som annars alltid är uppe tidigt! Kanske har gårdagens festande med det att göra.....

Jag tänkte på en sak angående Växjös uteliv... man klagar alltid på att det bara finns ett ställe att gå till och att det alltid är samma visa varje gång. Det är klart att man vill ha variation så det är inte så konstigt egentligen att man blir trött på att ständigt gå till samma ställe. Men ändå, jag hade grymt kul igår! Fördelen med en liten stad och att det bara finns i prinicp ett ställe att gå till är att man garanterat träffar en massa härliga människor som man känner! Golvet på Terassen igår var sprängfyllt av massa underbara känningar, både nya och de från förr som alltid är lika roliga att träffa!

Jag menar, vad vore kvällen utan härliga Mathilda och Charlotte som alltid har största leendet på läpparna? Hur skulle jag klara mig om jag inte träffade grabbarna från förr - Jonas (trevligt att se dig i andra sammanhang än när du med andan i halsen cyklar i full fart mot jobbet försenad som vanligt ;)), Josef (som på något sätt lyckats bli sambo med Tingan i höst), Rasmus, Krille och Ola som jag inte har sätt på år och dar, Joel som fortfarande funderar på hur han ska fria till mig (han har funderat sen han var 5 år men skäms fortfarande för att han bajsade inte kunde hålla igen i tältet), David Magnusson som man av någon mysko anledning alltid kallar vid både för- och efternamn, Thulin (ja du vet att jag tycker att du e lite konstig men det är alltid fantastiskt kul att träffa dig =))!. Listan forstätter - vad vore kvällen utan Oskar som snart styr igång höstens heta uteställe Grace, Streby (som jag vet kommer följa min blogg slaviskt =)), lilla Malin Hagelberg med Erik och alla hans glada vänner, Hannah Nystrand som jag ska ha mycket roligt med i höst och som också har en blogg (du hittar den här), hennes goa kille Jimmy, Annie från ekonomiklassen, David Broo som fortsätter att vara min classmate, Tobbe som kunde slita sig från gymet en stund för att svänga de ludna ;) med flera med flera.

Och tack alla härliga Snitz- och Vero Moda-människor från förfesten som gjorde kvällen galet roligt. Värdinnan China, glada Lisa, galna Elin, Niklas, Martin, min egen lilla söta Anna och alla andra glada människor som gjorde kvällen till ytterligare en oförglömlig kväll!

Måste även nämna Terassens personal som tog emot oss med ett leende både i dörren och i baren! Listan kan bli hur lång som helst, men nu orkar jag inte mer. Till er jag inte nämnt, ni är inte glömda, men er tur kommer nästa gång!

Efter det vilda dansandet gick jag och Henke hem och åt upp de goda biffarna som vi lagade tidigare på dan. Mums!

En liten slutsats, eller lärdom kalla det var ni vill, av denna uppräkning av namn är ändå att det inte alltid är så dumt ändå att man bara har ett ställe att gå till =).

Massa kramar och ha en underbar och slapp söndag nu!
Mamselle 

PS! BILDER FRÅN KVÄLLEN KOMMER INOM KORT! DS.

Fest!

Pust. Har suttit hela dagen och designat bloggen, TACK UNDERBARA CECILIA som har hjälpt mig hela dagen! Jag vet inte hur mycket jag kommer ihåg av det du lärde mig men jag ska nog lösa det så småningom! Du är bäst i alla fall =). Tycker ni att min header blev fin??

Nu ska jag på fest hos goa glada China!
Vi ses!




Jag har på mig samma lackleggings och skärp som jag hade igår men en annan top och andra smycken, så det blir ändå en annan outfit =).

Kramar från Mamselle


Ny design på G!

Hej Hej!

Just nu är jag hemma hos min vän Cecilia och får hjälp med att designa min blogg! Hon visar mig även hur saker och ting funkar här. Jag sitter mestadels som ett frågetecken men lite går in i alla fall! Jag kan ju säga att jag är mäkta imponerad av hennes kunskaper =).

Kika in senare, så kommer nog bloggen att vara lite finare än vad den är nu!




Kramar från Mamselle


Fredagskväll!!

Hej hej!
shoppingrundan är avklarad och det blev några godbitar. Jag köpte ett par jeans på Gina Tricot, de är ganska höga i midjan (precis under naveln) och smala i modellen. Jag köpte även en jeansskjorta i modell större och ett skärp med nitar som man virar två varv runt midjan. Kom på nu att jag glömde fota en tröja som jag köpte, det var en havsblå tröja med rysch vid axlarna, superfin! Allt från Gina Tricot. Och så hittade jag även mina gymhandskar så nu skonas mina stackars händer när jag lyfter tungt i gymet =).




Jag lovade ju att lägga ut receptet på den indiska kycklingen men den blev faktiskt inte särskilt god så jag besparar er det =)! Nu bär det av till en restaurang/pub som heter PM&Vänner för ett glas vin med en tjejkompis! Jag har på mig mina nya kläder =).

Hoppas att ni alla får en bra fredagskväll!

kramar från Mamselle

Städning avklarad, nu blir det shopping på stan!

Nu var städningen avklarad, så nu  är det så rent och fint hemma.

Toan är alltid tråkigast att städa. Ett måste är toaborsten som har en extraborste som står rätt upp, med den kommer man åt under den lilla kanten högt upp i toan där det kan samlas en massa snusk!...finns de största råttorna! Men det är knöligt att komma åt överallt!Titta vad fint det blev i sovrummet =)
Toan är alltid tråkigast att städa. Ett måste är toaborsten som har en extraborste som står rätt upp, med den kommer man åt under den lilla kanten högt upp i toan där det kan samlas en massa snusk! Under sängen finns de största råttorna! Men det är knöligt att komma åt överallt! Men all möda ger resultat. Titta vad fint det blev i sovrummet =)

Nu är det dags att bege sig till stan och försöka hitta de pinaler som jag behöver =).

På väg till stan.
Nu drar jag ner på stan! Hoppas att jag hittar allt som jag behöver!    Skjorta: HM  Jeans: Monki  Skärp: HM  Klocka: Regal  Skor: Från en butik i Köpenhamn  Väska: Vintage från en underbar väskbutik i Malmö

Skjorta: HM
Jeans: Monki
Skärp: HM
Klocka: Regal
Skor: Köpta i en liten butik i Köpenhamn
Väska: Vintage från en söt butik i Malmö

kramar Mamselle ♥

Härlig fredagsmorgon!

Hej hej, idag är det fredag vilket innebär att helgen är här. För mig är den här redan nu för jag är ledig idag =). Dagen har börjat helt perfekt, jag mötte upp min kompis Anna klockan sju i morse vid sjön för att gå vår vanliga morgonpromenad. Sen åt vi en medhavd macka på en bänk vid sjön och efter det gick vi till gymet där vi tränade mage och rygg. Nu har jag ätit en god frukost och just nu i skrivande stund sitter jag med rykande hett kaffe bredvid mig och en mörk chokladbit. Det är så himla gott att ta en liten chokladbit till morgonkaffet och låta den smälta i munnen med hjälp av det varma kaffet!

Dagens planering är:
♥ städa ( så det bli helgfint)
♥ gå ner på stan och shoppa lite. Behöver ett par gymhandskar, en väska och nån kofta till hösten.
♥ förbereda maten för ikväll (tänkte laga en indisk kycklingrätt, lägger upp recept och kommentar om rätten senare!)
♥ träffa en kompis på restaurang PM och ta ett glas vin ikväll =)

Bäst att sätta igång!
kramar från Mamselle

  

27 augusti - 2009...

... blir en stor dag för mig, för det är idag jag ska ge mig på att försöka skapa mig en blogg. Jag har i alla fall lyckats registrera mig som användare, nu gäller det att försöka designa bloggen vilket säkert kommer att ta låååång tid. Just nu känns allt som rena grekiskan, haha. Men skam den som ger sig!
Kramar från Mamselle


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0