Kyckling med calamatioliver alá Mamselle



Gör så här:


1. Förbered alla grönsaker och lägg upp fint på två tallrikar. Lägg det i lager, dvs sallad, skivade tomater och rödlök, sedan paprikabitarna i ring kring de andra grönsakerna. Skär osten i stora bitar och lägg på tallriken.


2. Skär kycklingfiléerna i bitar (ca tre bitar av varje filé) och marinera dem med olja, soja, flytande honung, salt, peppar, basilika och ev. lite barbequesås. Lättast är att lägga dem i en plastpåse och hälla i kryddorna där och sedan gojsa runt dem så att kryddblandingen fördelas jämnt runta alla bitar. Strö över calamatioliverna. Grilla kycklingen och oliverna i mitten i ugnen på hög värme (275°) i ca. 20 minuter.


3. Stek skivade champinioner i smör medan kycklingen grillas i ugnen. Salta och peppra. Krydda även salladen med pressad citron och havssalt.


4. Lägg upp kycklingen på salladen och strö över champinionerna och oliverna. Servera till ett glas rött och med levand ljus.

Smaklig spis!
Kramar Mamselle

Kommentarer
Postat av: mamma

Ser jättegott ut! Prövar kanske!

2009-09-12 @ 13:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0