Tagliatelle fresche con salsiccia alá Mamselle



Gör så här:

1. Finhacka gullök, scharlottenlök och vitlöksklyftan. Hacka även tomaterna och champinjonerna i små bitar. Riv basilkan i små bitar.


2. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar.


3. Hetta upp oljan i en gryta och bryn korv, all lök och champinjoner. Tillsätt tomaterna, finriven basilika, buljongtärning, vin och grädde och låt sjuda under lock i ca. 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men dra bort en minut från koktiden.

5. Häll av vattnet från pastan och rör ner den i salciccia-såsen. Puttran 1 minut.


6. Servera gärna till en sallad av mango, cocktailtomater, mozzarellaost och småbladig machesallad.
Bon Appetit!

Kommentar:
Mycket god och lyxig helgmåltid som både andas och smakar av Italien. Salsiccia-korven är ganska dyr, kostar ca 250kr/kg (blir ca 105kr för ett paket med 7 korvar). Men man använder bara 4 korvar i grytan, och slutsumman med alla ingridienser blir väl ca 60kr/pers. Och det slänger man ju ut på en pizza eller McDonalds utan att tänka, så då är det ju faktiskt inte så dyrt!

Kommentarer
Postat av: lottis

Mums vad gott det lät, det ska jag testa någon gång när man har gäster. Ha det så bra och kram

Lotta

2009-09-20 @ 10:01:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0